Gândirea Pozitivă

Știu că până când voi termina de citit acest text, mă voi simți fantastic!„… doar simplu fapt că am scris aceastăm frază, mie mi-a schimbat imediat starea de spirit în bine, ceea ce demonstrează că puterea gandirii pozitive functionează în timp real !

O dilemă cu care ne întâlnim destul de des, este dacă paharul la care ne uităm îl vedem pe jumătate plin sau pe jumătate gol, iar în aceste momente cand lumea trece prin experiențe unice în existența ei si suntem toți marcați de evenimentele fără precedent provocate de Covid-19 poate parea dificil să rămânem pozitivi.

Noi oamenii avem capacitatea de a ne putea convinge pe noi înșine că viața este complicată și avem tot felul de probleme aproape imposibil de rezolvat, la fel de ușor cum ne putem convinge că lucrurile nu stau chiar așa rau, se vor rezolva și în viitor va fi fantastic, alegerea este practic a fiecaruia din noi.

Dar haideți sa vedem unde ajungem dacă abordam filozofia paharului pe jumătate gol:

 • Deciziile în cadrul companiei se vor lua mult mai greu.
 • Personalul este demotivat și există o instabilitate cresută în randul acestuia.
 • Creativitatea este înăbușită.
 • Oamenii se simt subestimați.
 • Există teama de a lua orice decizie.
 • Predomină apatia în companie.
 • Credibilitatea managerilor scade și le este subminată constant autoritatea.
 • Negocierile se vor purta pe schema win-lose si nu win-win.
 • Furnizorii rareori vor face afaceri cu noi de două ori…si exemplele ar putea continua.

Filosofia paharului pe jumătate gol pur și simplu nu este sustenabilă și nu vă va ajuta în perioade de criză, prin urmare de ce ați alege vreodată această opțiune?

Singurul lucru care se află în totalitate sub controlul nostru este alegerea, si oricare ar fi pozițiile noastre în viață și/sau în afaceri, să ne alegem de fiecare dată atitudinea care ne ajută să avem un impact pozitiv asupra propriei noastre vieți precum și asupra vieții celor cu care interactionam stă în puterea noastră.

Dacă suntem în poziții de conducere de top, atunci o atitudine pozitivă poate avea o influență mai largă în cadrul organizatiei, dar să nu subestimăm impactul pe care îl poate avea si o atitudine pozitivă chiar și venită din exterior la orice nivel în cadrul unei organizații. Este simplu să iei decizia să gandești altfel, nu costă nimic, trebuie doar să accepti această schimbare.

Când am spus la începutul acestui articol „Știu că până când voi termina de citit acest text, mă voi simți fantastic!” am simțit cu adevărat că mi se schimbă starea de spirit, doar simpla afirmație de mai sus rostită cu voce tare ma facut să vad viața altfel, mi-a modificat gandirea, libajul trupului si mi-a crescut entuziasmul, chiar dacă pare greu de crezut toate aceste schimbări pozitive au fost generate de o simplă afirmație!

Aminteșteț-i tot timpul că ești ceea ce gandești ! Prin urmare este timpul să fii sincer cu tine însuți și să te gândești când și cum poți aduce mai multă pozitivitate în viata ta.

 • Ce vei face diferit de azi înainte?
 • Cum ai putea să îți schimbi acțiunile?
 • Ce limbaj vei folosi pentru a fi mai pozitiv?
 • Cum ar putea avea această abordare impact în jurul tău?
 • Cum ti-ar putea schimba asta viața în bine?
 • Cât de bine te-ai simți dacă ai face aceste schimbări?

De-a lungul timpului în situații extreme, oamenii au folosit gândirea pozitivă pentru a învinge starea de sănătate precară, pentru a-i motiva pe cei fără sanse, pentru a câștiga razboaie și pentru a depăși cele mai mari tragedii personale, prin urmare și noi putem folosi gândirea pozitivă pentru a ne ajuta să depășim orice în viață !

Alege să rămâi pozitiv !!!

One Thought to “Gândirea Pozitivă”

 1. Aw, aceasta a fost o postare exceptional de buna. Mi-am luat timpul si efortul real pentru a crea un articol grozav… dar ce pot sa spun… Aman mult si par sa nu reusesc niciodata nimic.

Comments are closed.